Šnekový odšťavňovač Omega 8004 (8224)
Odšťavňovač Omega 8004 je nejnovější model šnekových dvoufázových odšťavňovačů.
![Image 0](/content/fck/images/odstavnovac.cz/products/omega8004-3-20ovoce.jpg)
Nejvíce univerzální šnekový odšťavňovač Omega
Omega 8004 vychází ze svého předchůdce, modelu Omega 8003, který se velice dobře osvědčil dlouhodobou spolehlivostí a bezproblémovým chodem. Na tuto tradici nyní navazuje i tento nový model 8004, který je nyní oblečen do nového kabátu a navíc prošel i technickou inovací.
Na rozdíl od ostatních šnekových přístrojů, Omega 8004 využívá velmi zdařilý dvoufázový systém odšťavňování, který zaručuje vyšší výtěžnost a sušší drť. V první fázi jsou suroviny nahrubo vylisovány a šťáva odtéká přes hrubé síto do sběrné nádoby. Zbylá drť je dále posouvána hlavním dílem směrem k jemnému sítu, kde dochází ke druhotnému odšťavňení suroviny. Celý tento systém je propojen, takže šťáva nakonec odtéká jedním otvorem.
Šťáva získaná s tímto přístrojem je vysoce kvalitní, neboť je získávána při pouhých 70ti otáčkách za minutu. Tento šetrný způsob zpracováni surovin zaručuje, že téměř nedochází ke ztrátám vitamínů.
S Omegou 8004 je možné zpracovávat téměř vše, běžné ovoce a zeleninu, ale například i obilné trávy, problematické bobuloviny (rybíz, angrešt..), naťovou zeleninu, atd. Kromě toho je možné využít tento přístroj k přípravě několika druhů těstovin, výrobě oříškového másla nebo pomocí homogenizačního pouzdra vyrábět dětské přesnídávky, zmrzliny, sorbety a jiné zdravé pokrmy, které si brzy oblíbíte.
Upozorňujeme, že v případě odšťavňování jablek na jednohřídelových nebo dvouhřídelových přístrojích, je nutné používat pouze kvalitní tvrdá jablka. V opačném případě, pokud jsou jablka měkká, vzniká při zpracování hustá šťáva s vyšším podílem vlákniny (v některých případech, kdy jsou jablka moučnatá je výsledkem zpracování pyré).
HUBNUTÍ s ovocnými šťávami
Čerstvé ovoce obsahuje hodně vlákniny, která podporuje činnost střev. Proto odborníci radí koznumaci čerstvého ovoce. S ovocnými štávami jsou výživné látkky z ovoce trávicím ústrojí zpracovány ještě rychleji. Získáš důležité vitaminy i minerální látky. Nejlépe uděláš, když si šťávy připravíš sama doma. Při nákupu šťáv dbej na to, aby neobsahovaly aromatické látky, barviva nebo rafinovaný cukr.
Nápoj na hubnutí s ananasem (400 kJ)
- Účinky - Enzymy z ananasu povzbuzují trávení.
- Postup - Smíchej 40 ml šťávy z hroznu, 40 ml šťávy z ananasu, 20 ml šťávy z limetky. Přidej drť ze tří kostek ledu a dolij perlivou minerálkou.
VHODNÝ NA:
jablka, celer, citrusové plody, jahody, listová zelenina, bobuloviny...
NÁŠ TIP:
Brusinky a maliny
Brusinky jsou známé díky močopudným vlastnostem a tato rubínově červená šťáva vám pomůže znovu nabýt rovnováhu v těle, potřebnou pro zdravou pleť.
- Přísady: 150g malin, 150g brusinek
- Postup: Maliny a brusinky omyjte a odšťavněte. Šťávy smíchejte ve sklenici.
Malinová vzpruha
Maliny jsou bohaté na zinek, který pomáhá korigovat činnost mazových žláz. Meloun napomůže detoxikaci těla.
- Přísady: 150 g malin. čtvrtka žlutého melounu, 1 jablko
- Postup: Vyjměte z melounu jadérka, odstraňte slupku. Omyjte maliny a rozčtvrťte jablko. Odšťavněte maliny, pak jablko a nakonec meloun. Smíchejte ve vysoké sklenici.